torsdag 8 maj 2014

Veckobrev v. 19

Denna vecka är sista veckan för vår lärarpraktikant Rebecka så nästa vecka får vi klara oss själva.

Nästa vecka kommer vi att repetera de olika kapitlen i matte-boken. Det blir ett kapitel per matte-lektion. Det man inte hinner göra av repetitionsavsnittet i skolan gör man hemma, tisdag till fredag kap 1 - 4. Veckan därpå, alltså v. 21, blir det matte-prov med blandade uppgifter från hela matteboken. Det mesta är enklare uppgifter som visar om man förstått det viktigaste i det vi gått igenom, men också en del svårare uppgifter som tar upp sådant som funnits med i bokens fördjupningsuppgifter.

Vi är snart klara med Norden i SO. Nästa tema blir i historia om upptäcksresor, konstnärer och uppfinnare under 1400 - 1500-talen. (Columbus, da Vinci, Gutenberg, Luther m.fl.)

Tisdag 13/5 kl 18.00 är det skolråd i personalrummet. Representanterna har fått en inbjudan/kallelse. Alla intresserade är välkomna.

I höstas hade halva klassen fysik/kemi när andra halvan hade teknik. Vid jul bytte vi grupper. Nu har bägge grupperna kommit lika långt i fy/ke så de sista veckorna kommer vi att ägna åt andra ämnen, mest blandade svenska-uppgifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar