torsdag 14 november 2013

Veckobrev v 46

I morgon fredag repeterar vi tionde och sista kapitlet i matteboken. Matteprovet blir på torsdag nästa vecka. Fram till dess kan man behålla ma-boken hemma för att träna själv. Två tredjedelar av provet behandlar det som tagits upp före diagnoserna i kapitlen, grundkursen Borggården. Det är de delarna vi repeterat under  veckan. En tredjedel är uppgifter av den typ som funnits med efter diagnoserna, fördjupningsdelen Tornet, och det har vi bara delvis repeterat i skolan.

 På fredag nästa vecka ska vi på en basket-dag på Helenaskolan. Det blir basket hela dagen, matsäck behövs. Om vi ska vara med hela dagen är vi hemma efter att skolskjutsarna har gått så vi behöver ordna individuella lösningar för de som åker skolskjuts. Inget barn kommer att bli strandsatt och behöva tillbringa helgen i klassrummet...
 
I SO/NO håller vi just nu på med området ”Energi”. Det handlar om olika energiformer, hur de produceras, transporteras och används, om kärnkraft, vattenkraft och vindkraft, och om oljans ursprung, betydelse och produktion. Om miljökonsekvenser, framtidsperspektiv och hur det var förr.
Det blir samhällskunskap, fysik, geografi och historia ihopblandat.

 I engelska handlar det denna veckas om ordningstal och om hur man uttalar –ed i slutet av verb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar