torsdag 12 september 2013

Veckobrev v 37

I onsdags hade vi prov i geografi. Alla var inte med och jag kommer inte att lämna tillbaks dem förrän alla har gjort provet.

Det har blivit vanligare att eleverna har med deodorant att använda efter att man duschat på idrotten. Det är viktigt att man då använder roll-on eller stick, inte sprayer som har en tendens att sprutas på annat än den egna kroppen. Vi har elever med allergier och astma som kan få stora besvär av det. Sprayernas parfymer stannar i luften även till nästkommande klasser. Detta har på sistone blivit ett problem. Vi ber om er hjälp att se till att inga sprayer som innehåller parfym tas med till skolan.

Fredag nästa vecka är det klass-fotografering.

I SO har vi börjat ett arbetsområde i historia. Det kommer att handla om den medeltida staden och om digerdöden.
I matte är vi snart klara med kapitlet om bråktal. Nästa kapitel är mer om multiplikation och division. En del elever håller på att repetera multiplikationstabellen på IUP-lektionerna.
I svenska håller vi på lite extra med läsförståelse och egen läsning. En del elever tappar lite av sin läsförmåga över sommarlovet och behöver komma upp i varv igen.
I engelska har vi inlett med repetitioner av språkmönster från förra året. Denna vecka är målet att kunna beskriva vägen till en plats på engelska. Det fortsätter vi med nästa vecka eftersom det gått bort en del tid på friluftsdagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar