torsdag 10 januari 2013

Veckobrev v. 2

Så var vi i gång igen efter jul-lovet! Exakt 100 arbetsdagar kvar till sommaren och massor att jobba med. Full fart direkt alltså!

De närmaste veckorna kommer vi att träna mycket på multiplikationstabellerna. 2:ans till 4:ans tabeller i läxa denna vecka, 5:ans till tisdag nästa vecka. Sen tränar vi i skolan ett tag för att befästa och automatisera. Därefter kommer 6:an till 10:an i läxa, en per dag, följd av en ny träningsperiod i skolan. Sist en test för att kolla om det sitter, att jämföra med en förtest vi gjorde i tisdags där resultatet visade att de flesta kunde ungefär hälften av talen. Det här kommer att ta några veckor. Ta gärna naturliga tillfällen att träna/fråga hemma.

Nästa vecka kommer vi att visa upp vårt filmprojekt på en storsamling med hela skolan. Självklart vill ni se den också! Den finns på youtube på följande adress:      http://youtu.be/ltJ9TcHvuUI

I SO ska vi börja med historia om vikingatiden.

Engelska-läxorna kommer igång som vanligt nästa vecka, dvs läsläxa till torsdag och glosor till fredag.

Läsläxa-boken är nästan klar, ett kapitel kvar. Efter det kommer det att bli en Veckans ord-läxa till onsdagar. Uppgiften är att kunna stava och förstå orden. Nu i början är det ganska vanliga, svårstavade ord. Efterhand blir det lite mer inslag av ordkunskap. Min erfarenhet är dock att eleverna inte alltid är säkra på förståelsen av även ganska vanliga ord. Veckans ord ges på måndagar och publiceras här på bloggen tillsammans med eng-glosorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar