torsdag 27 september 2012

Veckobrev v. 39

I går, onsdag, var jag kallad till ett IT-gruppmöte i Skövde på eftermiddagen. Ingen kunde hoppa in i klassen de sista 30-40 minuterna när jag behövde åka. Ulrika åtog sig att släppa in klassen efter sista rasten. Hon satt sen i klassrummet intill och hade utvecklingssamtal. Alla hade arbetsuppgifter och visste vad som skulle vara klart innan dagens slut. Tyvärr tycks det inte ha fungerat. Jag har fått indikationer på att det blev stökigt, bråkigt och högljutt och uppgifterna blev inte gjorda. Ett ansvar alla uppenbarligen inte var mogna att ta. Vi kommer att diskutera vad som hände i morgon.

I NO/SO är vi nu klara med temat Ängen. Vi har också arbetat med allemansrätten och börjat ett övergripande arbete om jordklotet med att titta på solsystemet. Det blir lite om världsdelar/världshav och sen mer om Sveriges landsdelar och landskap. Det är en förberedelse för det som är fyrans huvudsakliga geografiområde, nämligen vårt eget land.

I matte är vi klara med kapitlet om taluppfattning och har börjat på nästa som handlar om addition och subtraktion. Målen för kapitlet är att:
  • förstå hur plus och minus hör ihop
  • veta vad likhetstecknet betyder och hur det används
  • kunna addera och subtrahera tal mellan 0 - 1000
  • kunna använda de räknesätten för att lösa textuppgifter t ex välja rätt räknesätt
I engelska fortsätter vi nästa vecka med kapitel 6. Läsläxan blir i morgon eftersom det varit studiedag i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar