fredag 16 januari 2015

Veckobrev v. 3

Fredag 16/1 skickar jag hem ett informationsblad till er föräldrar om Nationella proven (Np) i åk 6. Där står bl.a. provdatum och vilka ämnen det blir Np i. Första provdatum är 2/2. Rektor kan besluta om att ändra provdatum. Det kan bli aktuellt t.ex. om provdatum krockar med en redan planerad friluftsdag. Så är fallet den 4/2. Om vår planerade Billingen-dag inte blir inställd p.g.a. bristande vinter så gör vi Np dagen efter i stället.  Förutom de angivna provdatumen är det tre prov till som ska genomföras vid valfritt tillfälle. Det handlar om muntliga gruppuppgifter. Det kommer bara i särskilda undantagsfall att vara möjligt att ta ledigt de fasta provdatumen. Kolla alltså det om ni planerar någon ledighet för era barn under vårterminen.

Vi kommer under närmaste tid att arbeta en del med gamla Np-uppgifter i So/No för att bli mer bekanta med provens upplägg. Vilka So/No ämnen som det blir prov i vet vi inte förrän strax innan provtillfället men det blir ett i So och ett i No.

I So håller vi just nu på med Europas länder och huvudstäder, namngeografi. Det kommer att resultera i ett prov lite längre fram. Ett lysande tillfälle för alla föräldrar att fräscha upp sina Europakunskaper också!

I engelska läser vi nu om Australien. Inget särskilt nytt språkligt förutom nya ord.

I svenska håller vi på med uttryck, metaforer, ordspråk och talesätt, ett område de flesta barn inte är så bra på. Än!

Dumitru gick i pension vid årsskiftet. Ny slöjdlärare för vårterminen är Ulf Larsson från Tibro. Han kommer även att undervisa i teknik.

Vi kommer fr.o.m. nästa vecka att ha hjälp av en extra resurs i klassen under delar av veckan. Hon heter Malin Hassel och är ny på skolan. Ola, som var extraresurs före jul, är pappaledig.

Malin är , som Ola, inte utbildad lärare men har arbetat med barn och undervisning på skolor i både Sverige och England där hon bott ganska många år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar