torsdag 18 september 2014

Veckobrev v. 38

Nästa vecka blir det prov i geografi. Storbritannien på tisdag och Frankrike på onsdag. Min tanke var att ta bägge länderna i ett prov eftersom vi läst om dem i följd men klassen valde att dela det på två tillfällen. Vida Världen grundbok och arbetsbok kan vara lämpligt att ta hem. (Från i måndags)

Vi hade en lyckad fotbollsdag i går, arrangerad av Kompisstödjarna. Det betyder att Frida K och Pontus K från klassen var med i arrangörsgruppen. Bra jobbat!

Nästa vecka är det studiedag för personalen på torsdag och eleverna är lediga.

Nästa vecka börjar också höstens läsprojekt. Alla elever får med sig en Läsjournal hem på måndag. Varje dag läser man minst 15 minuter (5 dagar/vecka), skriver antal lästa sidor i dagens ruta och får det signerat av en förälder. Redovisning varje fredag och slutredovisning 17/10 då Läsjournalen också är en lottsedel. En utförligare instruktion finns i Läsjournalen.

Onsdag 1/10 18.30 blir det föräldramöte. Inbjudan kommer.

Information om idrotten som går ut på alla mellanstadiebloggar:

I perioder har vi en del elever som av olika anledningar säger att de inte kan vara med på idrottslektionerna. Det kan vara svårt att ta hand om de eleverna och ge dem bra uppgifter eftersom klasslärarna ofta har andra arbetsuppgifter som måste skötas då.
Vi ser helst att även elever som inte kan delta fullt ut på idrotten är ombytta och deltar på det sätt de kan. Det går alltid att prata med Gittan så man får göra enklare uppgifter.


Mellanstadiets lärare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar