torsdag 8 november 2012

Veckobrev v. 45

På onsdag nästa vecka åker vi alltså till Arenabadets äventyrsbad i Skövde. Jag har utverkat att skolan står för resan, hyrd buss, men inträdet, 60: -, får var och en betala själv. Enklast är att lämna pengarna till mig på tisdagen så betalar jag i klump. Eiwor och jag är med klassen så det behövs inga fler men om någon förälder vill vara med är ni välkomna till badet kl 10.00 när de öppnar. Efter badet går vi till Helenaskolan och äter lunch kl 12.30. Sen blir vi visade runt på Helena innan bussen går tillbaks till Värsås i tid för ordinarie skolskjutsar. Eftersom lunchen är senare än vanligt kan man ta med en frukt el dyl. om man vill.

Nästa vecka startar också ett filmprojekt i samarbete med kommunens kulturpedagoger. Eleverna kommer i grupper att skriva manus, spela, filma och redigera en film vars innehåll än så länge är hemligt. Projektet kommer att pågå ca tre veckor, sen ska filmen vara klar. Vi kommer att arbeta i fem längre arbetspass de dagar kulturpedagogerna kan vara med.

Lea håller på och tar emot anmälningar till klasshandbollen som spelas i januari. Det fattas fortfarande några spelare för att man ska kunna anmäla ett lag. Sista anmälningsdag är fredag nästa vecka.

Vi har börjat ett nytt kapitel i matte som handlar om geometri. Målen för avsnittet är att kunna:
·       uppskatta och mäta längder i m, dm, cm, mm.
·       växla mellan längdenheter.
·       rita och mäta sträckor
·       vanliga plan-geometriska figurer; rektangel, kvadrat, triangel, cirkel.
·       rita figurer med givna mått.
·       räkna ut omkrets.

I SO/NO håller vi på med ett arbetsområde om jordbrukslandskapen. Där kommer det in både geografi, samhällskunskap, naturkunskap och historia. Just nu om en lantbrukares arbetsår och arbetsuppgifter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar